Onze darmen – mijn verhaal:

Ik werk nu een aantal jaren als orthomoleculair therapeut, maar mijn darmen zijn ook altijd een groot aandachtspunt geweest. Ik kan nu 100% zeggen: GEWEEST. Ik kreeg toen ik 25 jaar was te horen dat ik PDS had, een prikkelbare darm. Ermee leren leven was het antwoord. Maar daar heb ik me niet bij neergelegd. Enorme krampen, zelfs tijdens mijn werk in het ziekenhuis dat ik me dan even terug moest trekken van de patiënten. Opgeblazen gevoel, een onregelmatige en moeizame stoelgang. En die zoetbehoefte waar ik niet tegenop kon boksen…. En niet te vergeten een kort lontje met momenten, ik dacht dat dat bij mij hoorde. Ik ging me verdiepen in leefstijl, en heb op eigen houtje een periode volledig suikervrij geleefd. Wauw, en wat dat met me deed! Meer energie, zwangerschapskilo’s die verdwenen als sneeuw voor de zon, geen opgeblazen gevoel meer, en jawel dat lontje werd een stuk langer. Onze darmen zijn ons tweede brein en bepaald hoe we in ons vel zitten. Er is bewezen dat er een directe zenuwverbinding is ( nervus vages) van de hersenen naar onze darmen! Dit verklaart een hele hoop toch.. Ik was overtuigd, voeding doet zoveel met je hele welzijn! En toen begon mijn reis met een orthomoleculaire opleiding, wat me heeft gegrepen en niet meer los kan laten. Jaarlijks doe ik een detox of darmkuur. Geef het maar een naam, want er zijn veel verschillende vormen van detox. Waar het om gaat is dat je extra goed voor jezelf zorgt, zodat alle toxische stoffen je lichaam kunnen verlaten. Het geeft mij altijd een enorme boost en laat me ervaren hoe lekker je in je vel kunt zitten, Dit gun in iedereen!!

Hoe werkt de darmkuur?

– 16 dagen, de knop om BEWUST eten. Je mag `gewoon` blijven eten met uitzondering van bewerkte suiker, snelle suikers zoals brood, pasta`s en aardappelen. En geen zuivelproducten omdat die de darm ook kunnen prikkelen. Geen fastfood, geen frisdranken.

– Zie het als een kickstart naar een gezonde leefstijl die je ook vol kunt houden.

– Je ondersteunt de reiniging door het eten in deze tijd van veel groenten en licht verteerbare etenswaren zodat je je darmen de gelegenheid geeft om goed te schonen.

– Je neemt supplementen die de ontgifting stimuleren en je darmflora in balans brengen.

Ben je benieuwd of dit iets voor jou is, stuur me een bericht (zie  contactgegevens) en we kijken er samen naar.

Shares