De term orthomoleculair bestaat uit de woorden orthos en moleculair. Orthos betekent juist, recht of gezond in het Grieks.
Orthomoleculair betekent dan ook letterlijk: juiste moleculen.

Met orthomoleculaire geneeskunde proberen we de gezondheid te bevorderen en het lichaam te genezen met behulp van vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Zo dragen we ten goede bij aan ons zelf genezend vermogen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat we met ons huidige voeding onvoldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Dus zelfs bij een evenwichtig voedingspatroon krijgen we niet meer voldoende voedingsstoffen binnen. Ons lichaam krijgt ook te maken met stress, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen, hormoongebruik in veeteelt enz. Als gevolg van deze externe factoren ontstaan er tekorten in ons lichaam en kan het niet optimaal functioneren.
Het lichaam kan lang compenseren, maar uiteindelijk zal dit zich uiten in diverse klachten zoals, vermoeidheid, maag/darmklachten, verminderde weerstand, ontstekingen enz.

Met aanpassingen in het eetpatroon en de leefstijl, en het toevoegen van supplementen wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd, worden tekorten aangevuld en zal het lichaam sterker en fitter worden.

Kortom, een lichaam in optimale conditie is in staat zichzelf te genezen.

Shares